Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)

Films

Compilatiefilm Jos Stelling, Nederlands Film Festival 'Gast van het Jaar 2005'.
Montage Rimko Haanstra.
Met dank aan het NFF.

NIEUWS | Opnames Het Meisje en de Dood gestart

De opnames van Het Meisje en de Dood (The Girl and Death), de nieuwe film van Jos Stelling, zijn in volle gang. De film is gebaseerd op een origineel script van Jos Stelling en Bert Rijkelijkhuizen. “Het Meisje en de Dood” vertelt het tijdloze verhaal over de liefde en de dood, over de Russische arts Nicolai (Sergey Makovetsky) die terugkeert naar het oude verlaten hotel/bordeel waar hij ooit de courtisane Elise (Sylvia Hoeks) ontmoette. Door de herbeleving van de liefdesgeschiedenis smelten heden en verleden samen. Leidmotieven: “Sehnsucht”,Tjechov, Pushkin en “The Long Goodbye”.
Voor een groot gedeelte speelt de film zich af aan het eind van de negentiende eeuw en is gesitueerd in een hotel, annex sanatorium/bordeel in Tannenfeld, Thüringen (voormalig Oost Duitsland), waar het merendeel van de opnames ook plaatsvindt.

De opnames duren tot 20 december 2011. De film wordt geproduceerd door Jos Stelling Films in coproductie met producenten uit Duitsland en Rusland. Director of Photography is Goert Giltay. Het Production Design wordt verzorgd door Gert Brinkers.  In 2012 is de film te zien in de bioscoop. Distributie: Benelux Film Distributors / Inspire Pictures.

Klik hier meer informatie

 

 

Jos Stelling Films B.V. | Springweg 50 | 3511 VS Utrecht | tel. 030 2313789 | fax. 030 2310968 | e-mail: Roos Stelling